Грошей на матеріальну допомогу рівнянам виділятимуть менше

Чітко визначать суму на рік, з якої й роздаватимуть гроші після перевірки

Гроші на матеріальну допомогу рівняни тепер не зможуть отримати через депутатів. Нагадаємо, що весною в міській раді підняли питання про те, що люди обходять положення ради про виділення матеріальної допомоги.

Згідно з ним прохання про виділення коштів має пройти через дві комісії.

Виконавчі органи мають перевірити матеріальний стан людини, чи вказана її хвороба чи проблема, після чого винести на сесію Рівнеради проект рішення про виділення коштів. І не більше п’яти тисяч гривень на одну особу.

Процедура займає близько двох місяців. Рівненські владці знайшли набагато швидший шлях – готувати проект рішення про виділення коштів з резервного фонду. Це не потребує стільки часу та дозволяє виділити набагато більше грошей.

 

Однак міський голова Рівного висловився, що це розбалансовує бюджет. На тому ж раніше наголосила його заступник Галина Кульчинська.

На останній сесії Рівнеради секретар ради Сергій Паладійчук розповів, що над цим питанням вже 5 місяців працює робоча група:

 

Протягом 5 місяців діяла робоча група, до якої в склад входили представники бюджетної комісії, медичної, долучалися голови фракцій і деякі голови комісій.

 

Мета була систематизувати та довести до якогось розуміння виділення коштів на матеріальні допомоги. Це готується до 2019 го року.

 

Він буде достатньо непростим з бюджетної точки зору. На рік фіксуватиметься сума, яка виділятиметься на матеріальні допомоги.

 

Там 2-2,5 мільйони. Коли будуватиметься бюджет, сума резервуватиметься. Досі вона не фіксувалася.

 

Лишається ще механізм, чи це буде поквартально розподілено ці кошти чи одним цілим на увесь рік. Далі цієї суми виходити не зможемо.

 

Окрім того, члени робочої групи домовилися, що гроші на матеріальну допомогу виділятимуть тільки в рамках вищезгаданого положення. Таке рішення мають ухвалити на наступній сесії Рівнеради у жовтні. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень