Газовий колапс цілком можливий. За яких умов українці можуть залишитися без газу

Причому на доволі тривалий термін

Газотранспортна система України може виявитися паралізованою. Мережі у буквальному сенсі вкрай зношені, пояснює очільник «Газорозподільні мережі України» Денис Миргородський.

Запірну арматуру та труби не оновлювали вже багато років, через це зростатиме кількість аварій. 

 

Через 7-8 років в Україні може настати повний колапс газорозподільних мереж, що унеможливить постачання газу кінцевим споживачам. Адже труби руйнуються, а достатніх інвестицій у відновлення немає. Тож ми розглядаємо нашу роботу як останній шанс на порятунок української газорозподільної системи, - каже Миргородський. 

Облгази користувалися мережами понад 20 років, але при цьому інвестиції у ремонт та вдосконалення були мінімально, або їх й не було зовсім. 

Тепер «Газорозподільні мережі України», які входить до групи Нафтогаз, готується прийняти у своє підпорядкування 26 регіональних газових компаній. У компанії сподіваються, що ресурс на ремонт і відновлення мережі вдасться знайти.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень