Облгаз виписав штраф за несправний лічильник на понад 10 тисяч гривень у квитанцію

Суд у Кривому Розі поставив крапку в історії, що тягнеться з 2006 року

Працівникам облгазу у Кривому Розі не сподобався стан лічильника в абонента у квартирі. Вони були певні, споживач навмисно зіпсував лічильник, аби не платити за газ. Тож ще у 2017 році виписали штраф на 10 765 гривень.

Лічильник 1996 року випуску зіпсувався внаслідок корозії металу, йдеться у матеріалах справи. Експертиза, яку провів Криворіжгаз, встановила поламання відлікового механізму. Газовики вирішили, що через несправний лічильник клієнт використовував газ, але не платив за нього.

Лічильник згідно з актом було встановлено 30.11.2006, дата випуску лічильника 1996 рік, при цьому заводська пломба не вказана, дата пломбування лічильника – 22.12.2006.

 

Лічильник був повірений 21.04.20 самостійно демонтували для перевірки й самі встановлювали на місце, жодних зауважень щодо пломби лічильника - не було, – йдеться у матеріалах справи.

Натомість «Криворіжгаз» подав зустрічний позов на споживача. Вони вимагали заплатити зазначену суму і намагалися довести, що клієнт зірвав заводську пломбу, втрутився в роботу лічильника і тим самим зміг занизити показання споживання газу. Водночас згідно з законом, саме «Криворіжгаз» відповідав за обслуговування лічильника.

Суд став на бік клієнта, та зобов'язав підприємство списати штраф.

Визнати неправомірними дії відповідача Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Криворіжгаз про нарахування до сплати 10765,42 грн в рахунок відшкодування завданих збитків, - йдеться у матеріалах.

 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень