Газ тільки власного видобутку: якими будуть тарифи на блакитне пальне для населення у травні

Попередні розрахунки свідчать про збільшення цін у півтора і навіть два рази

До завершення опалювального сезону за звичним терміном залишилося близько двох тижнів. Тоді ж і збігає термін, до якого уряд обіцяв не змінювати тарифи на газ для населення.

Цього року українці ощадливо ставилися до споживання газу. Крім того, економія утворилася і через значну кількість підприємств, які не працювали на тимчасово окупованих територіях, та населення виїхало за кордон. Тож цей опалювальний сезон Україна завершує зі значними запасами палива у сховищах.

Урядовці та представники різних комітетів Верховної Ради уже неодноразово заявляли, що чинні тарифи на газ – замалі, і уникнути подорожчання для населення не вдасться.

Головним чином через збитковість Нафтогазу, він діяльності якого залежить перспектива нарощення видобутку власного газу. Кошти необхідні для проведення геологічної розвідки та обладнання для видобутку газу.

 

Фактично – грошей немає, а нові надходження можуть забезпечити платежі населення за спожитий газ, пояснює голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

На сьогодні точних розрахунків щодо вартості майбутнього газу немає. Йдеться про подорожчання у півтора-два рази.

Ми можемо очікувати підняття тарифів на газ у середньому десь до 11 – 12 гривень. Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підняття вартості газу: перший етап – 11 – 12 гривень, другий – до вартості 16 гривень, - каже Олег Попенко.

Експерти ринку впевнені, що тарифи довелось підіймати вже цієї зими якби Україна не мала достатньої підтримки міжнародних партнерів.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень