Екс-міліціонери Рівненщини поїдуть до Авакова (ФОТО)

Вимагатимуть підвищення пенсії

Сьогодні екс-працівники міліції Рівненщини збиралися на протест під стінами обласної Нацполіції. Також вони вирушили до пенсійного фонду.

Там вони хотіли отримати роз’яснення, чому близько чотирьох тисяч екс-міліціонерів Рівненщини не мають право на пенсії такого рівня, як у працівників нинішньої поліції, каже полковник міліції Юрій Михальчук:

 

- Поліція має бути правонаступником міліції. Вони прийшли в те, що ми робили роками. Прийшли в кабінети сіли, все готове, і якийсь поліцейський отримав зарплату 8 тисяч, а офіцер, який вчився 5 років, отримує 4 тисячі. Це справедливо? Що зараз зробили? Чому полковник отримує пенсію 1 700 гривень чи 2 000 тисячі, а полковник 33 роки вислуги. Чому так?

 

До протестувальників вийшов керівник обласного управління пенсійного фонду Василь Петняк. Він каже, що претензії до пенсійного фонду у Рівненській області не мають підґрунтя, адже пенсії на Рівненщині виплачуються згідно з вимогами чинного законодавства і порадив поки звертатися до суду:

 

- Визначено, що будь-який перерахунок, підвищення, тільки за наявності відповідного нормативного акту, який приймає Кабмін. Якщо буде урядова постанова для того. Аби зробити перерахунок міліціонерам, які зараз на пенсії – немає проблем, пенсійний фонд буде робити такий перерахунок. Я спілкувався зі своїми колегами, у подібних ситуаціях колишні міліціонери по всій Україні звертаються до суду.   

 

У Рівненській області близько 20-ти таких судових справ, але жодна з них не вирішена на користь міліціонерів, каже Василь Петняк. Тож ініціативна група вирішила підписати резолюцію спільно з пенсійним фондом, а 15 листопада представники міліціонерів поїдуть в Міністерство внутрішніх справ. Там і підніматимуть це питання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень