Дотримання прав людини: Рівне гірше за Маріуполь та Львів, краще за Острог і Дрогобич

УГСПЛ моніторила кілька напрямів

Індекс - це результат комплексного дослідження стану дотримання місцевою владою прав людини.

Презентували свої результати моніторингу представники Української Гельсінської Спілки з прав людини – УГСПЛ. Про це повідомляє прес-служба організації.

Моніторингова група працювала за 9-ма напрямами, серед яких: безпека громади, навколишнє природне середовище, охорона здоров’я, гідний рівень життя, освіта і культурний розвиток, соціальний захист вразливих категорій, праця та умови її реалізації, право на інформацію та добре врядування.

За попередніми результатами моніторингу місто Рівне отримало 61%. Зі звітом можна ознайомитися на сторінці сайту “Місцевого індексу прав людини”. 

Зазначимо, що загальний індекс Маріуполя -  100%, Дніпра - 87%, Льовову - 90, Острога - 52%. З напрацюваннями моніторингових груп можете ознайомитися за посиланням.

Серед позитивних практик Рівненської громади монітори відзначають: ефективні платформи та механізми залучення громадськості до планування місцевої політики, до прикладу:

“Громадський бюджет”, “Рада реформ Рівного”; зручна та розвинена система надання адміністративних послуг населенню у Рівненському регіональному центрі надання адміністративних послуг; активна інклюзія людей з інвалідністю у сфері працевлаштування та соціальної інтеграції; ефективне застосування механізму громадських робіт; запровадження системи громадської охорони правопорядку мешканців Рівного у співпраці з поліцією.

Що покращити:

Впровадження інклюзивної освіти та вимог універсального дизайну, систем протипожежної безпеки в рівненських школах, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, доступності сайтів та інформації для людей з інвалідністю, реалістичні програми розвитку.

Загалом, під час моніторингу за деякими індикаторами не вистачало лише кількох показників до зарахування балу, це свідчить про те, що робота за ними ведеться – міській владі варто докласти декілька точкових зусиль і ситуація одразу зміниться на краще.”

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень