Допомогу українцям у Європі президент пропонує платити через Україну

Тобто спочатку її перераховувати в держбюджет, а вже потім надсилати людям

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Грошова допомога, яку отримують українці в європейських країнах, може підтримати економіку України. Президент Володимир Зеленський вважає, що гроші краще початку відправляти у держбюджет України, а потім перерозподіляти її між українцями в різних країнах.

Буває так, що людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я узагальнюю. І тому я завжди казав, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші до бюджету України, а потім Україна вже перерозподіляла б ці гроші залежно, де знаходиться ця людина, - сказав Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Зеленський зазначає, що чимала частина коштів залишилася в ЄС, адже тікаючи від України, люди вивозили з собою готівку. Ці кошти люди витрачали у країнах, які надали їм притулок.

Коли весь світ говорить про фінансову підтримку українців, я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей, - пояснив президент.

Серед іншого Володимир Зеленський закликав не узагальнювати питання, які стосуються чоловіків, які виїхали з України. За словами президента, є чоловіки, які мали право та можливість виїхати, є ті, хто вже не мобілізаційного віку, є студенти, а є ті, хто виїхав з України раніше, до запровадження воєнного стану та заборони на перетин кордону. При цьому Зеленський подякував українцям, які повернулися додому.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень