Депутати підняли собі зарплати – скільки матимуть вони на руки – від початку 2024 р.

Деякі деталі

Зарплати народних депутатів України з 2024 року зростуть – автоматично, бо як виявилося, їм потрібна «подушка безпеки».  

Щоби заробіток нардепів не зріс, депутати мали підтримати рішення про «замороження» своїх зарплат, але цього очікувано – не зробили.

Аргументували тим, що вони «живуть за ці гроші».

Скільки ж тепер отримуватимуть народні обранці? З цим питанням розбирались у TSN.UA.

Як пояснила голова комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа, зарплати депутатів збільшуються автоматично, тому що вони прив'язані до прожиткового мінімуму.

«Я особисто подавала правку про те, щоб заморозити всі виплати народним депутатам на рівні 2023 року.

 

Тому що це справедливо, і, відповідно, не довелося б збільшувати фонд на оплату праці нардепів. Це програма, яка називається «Здійснення законотворчої діяльності Верховної ради». Але депутати з різних партій не підтримали цю ідею.

 

Причому в усіх партіях, крім ОПЗЖ, у яких «дворцы золотые», були люди, які казали, що живуть на зарплату і не мають фінансової подушки безпеки».

голова комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа

Голосування відбулося ще під час ухвалення бюджету на 2024 рік – постанову підтримали 263 нардепи.

Відповідно документ передбачає бюджетне фінансування для Управління справами Апарату Верховної Ради наступного року на загальну суму – майже 3 мільярди гривень, а це на понад 300 млн грн більше, ніж передбачалось на поточний рік.

«Прожитковий мінімум 2023 року становив 2684 гривні, якщо на прикладі, то відповідно у народного депутата і по сумісництву голови верховної ради, Руслана Стефанчука зарплата становить щонайменше 32 208 грн, у першого віцеспікера Верховної Ради Олександра Корнієнка – 30 866 грн, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк має десь 29 524 грн, голови Комітетів і фракцій зароблять по 28 182 грн, а просто нардепи по 26 840 грн», - йдеться у сюжеті ТСН.

Руслан Стефанчук -- голова ВРУ

Щоправда, тут варто ще враховувати різноманітні надбавки та премії.

Так, у березні 2023 року майже всі депутати Верховної Ради за січень 2023 року отримали 100% надбавку до зарплати, так би мовити, за «інтенсивність праці».

Про це йшлося, зокрема, у відповіді на запит журналістів УП.

Ще один цікавий чоловік, який отримує, певно, значно більше, ніж діючі нардепи

У середньому ж виплати на одного депутата за січень склали 48 800 гривень, а це 100% надбавка до окладу та варіативні виплати, наприклад, за почесне звання, за науковий ступінь, кошти за відпустку, лікарняне або службове відрядження.

Найменші надбавки дісталися депутату з групи «Довіра» Валерію Лунченку – 4,9 тисячі гривень та виключеному з фракції «Слуг народу» Олександру Дубінському – 5 тисяч гривень.

Найбільше ж отримали голова парламенту Руслан Стефанчук – майже 79 тисяч гривень та голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Олександр Мережко, який нещодавно балотувався у президенти ПАРЄ – понад 69 тисяч гривень.

Колаж наш: скриншоти з цитованого випуску ТСН

Треба однак визнати, що зарплата для депутата ВРУ на рівні 40 тисяч грн – на руки – не може вважатися захмарною.

 

Особливо, якщо ця людина не з Києва, працює чесно і має ще мотатися і на свій округ та не боїться їздити на передову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень