Скільки птахів у Рівному нарахував юний орнітолог

Проте цифра не остаточна

У Рівному відзначили Всесвітній день птахів.

З цієї нагоди місцеві науковці-орнітологи  виступили з доповідями щодо проблем, які зумовлюють поступове зменшення кількості птахів в області. Завідувач відділу природи Рівненського обласного краєзнавчого музею Дмитро Наумов каже, що все через вплив людини в екосистему:

Все менше територій дикої природи залишається. Немає їм де гніздуватися. Багато видів страждають від цього і їх чисельність зменшується. Тому кількість птахів у Червоній книзі зростає.

Треба піднімати питання екології - це основне. Нині ми бачимо знищення місць гніздування, вирубка лісів, розорення земель...

Це не лише в Україні, а й у світі.

Десятикласник Владислав Гедзюк, вихованець Екологічного центру ПДМ, вже кілька років досліджує птахів у Рівному і торік нарахував понад 18 тисяч пар птахів. Він каже, що в порівнянні з 2017 їхня кількість зросла щонайменше на п’ять тисяч особин. Загалом в обласному центрі можна побачити близько сотні видів птахів:

За два роки виявлено у межах міста 100 видів птахів. Якщо рахувати тих, які зимують у нас і які зустрічаються на міграції, то буде і понад 150 видів. 

 

Найбільше у Рівному голуба сизого, але кількість птахів ще не є критичною.

На завершення зустрічі орнітологи провели майстер-клас для дітей із виготовлення штучних гніздівель із пластикових пляшок та вивісили їх у парку на території музею.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень