Цього сезону «ходитимуть» 4 штами грипу: хто опиниться в групі ризику?

Пояснення медиків

У сезоні 2023-2024, згідно прогнозу ВООЗ, будуть циркулювати чотири штами вірусів грипу. Про це заявили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Як ідеться у повідомленні, у новому епідсезоні будуть використовувати чотиривалентні вакцини проти грипу. Також медики розповіли, кому особливо рекомендована вакцинація.

До груп ризику належать:

  • люди віком 60 років і старші,
  • діти від 6 місяців,
  • вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями,
  • люди з професійної групи ризику (лікарі, вчителі, військові, продавці тощо).

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що великих відмінностей у штамах грипу, що циркулюватимуть в нашій країні, від уже знайомих не очікується.

Це будуть віруси груп А і В. Як і раніше, в Україні проводитимуть вакцинацію населення, яка матиме «рекомендаційний» характер – вакцини людям доведеться купувати самостійно через аптеки.

Водночас він наголосив, що до категорії сезонних захворювань перейшов і COVID-19. Тепер він циркулюватиме на рівні з грипом та іншими респіраторними захворюваннями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень