У Польщі кажуть, що біженці з України майже поголовно уникають щеплення (ФОТО)

Там зафіксовано 700 тисяч хворих на грип

Вгорі праворуч — міністр охорони здоров'я Польщі Адам Нідзельський

У Польщі від інфекційних хвороб вакцинувалися приблизно 2% біженців з України. Це дуже непокоїть польський уряд, який не знає, що робити з виділеними для українців вакцинами та з відповідним бюджетним фінансуванням на наступний рік.

Як повідомляє Yavp.pl, видання Rzeczpospolita пише, що Польща виділила 172 тисячі доз вакцини проти дифтерії, кашлюку, кору, туберкульозу та гепатиту «А» як для дітей, так і для дорослих біженців з України, однак охочих вакцинуватися серед них виявилося дуже мало.

Міністерство здоров'я Польщі заявило про те, що станом на 24 грудня 2022 року в країні від вищевказаних інфекційних хвороб загалом вакцинувалися лише 23,5 тисячі біженців з України: 11 041 дитина до 17 років і 12 479 людей старше 18 років.

 

З урахуванням того, що за різними підрахунками наразі в Польщі перебуває від 950 до 1,2 млн біженців з України, можна зробити висновок, що щеплення від інфекційних хвороб отримали лише приблизно 2% з них. 

При цьому, як повідомляє  uamedia.eu половина українських працівників в Польщі хоче повернутися на батьківщину і чекає такого повернення з нетерпінням, як свята.

Дані відповідного дослідження оприлюдни 3-го січня. Такими є результати опитування OTTO Work Force «Як українці оцінюють роботу та перебування в Польщі у 2022 році?». Ми писали про нього ТУТ.

Тим часом Польща переживає одну з найсильніших епідемій грипу. Ще тиждень тому повідомлялося, що в лікарнях буквально не вистачає місця через наплив все нових і нових хворих.

Видання inpoland.net.pl наводить слова Лідії Стопири – керівника дитячого інфекційного відділення лікарні Жеромського в Кракові, яка стверджує:

У відділенні, яке розраховане 30 місць, зараз перебуває 41 дитина. При чому 24 з них – хворі на грип: медики змушені доставляти ліжка.

Загалом у Польщі зафіксовано 700 000 випадків захворювання на грип.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень