Ціна подекуди вже по 50 грн/літр: АЗС можуть перестати продавати бензин у роздріб

Експерти прогнозують дефіцит пального найближчим часом

На третьому місяці повномасштабного вторгнення росії на територію України в нашій державі почалися проблеми з пальним.

Більш того, не виключено, що АЗС припинять роздрібний продаж бензину, прогнозує директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

Про це повідомляє «Сьогодні».

Через війну трейдери не можуть купувати бензин у рф та Білорусі, а через бої на Півдні країни неможливо завозити сировину через морські порти. 

— Нічого не залишається, як закуповувати пальне в Європі. Коли всі почали скуповувати його в сусідніх країнах, там утворився дефіцит і ціни для українських трейдерів виросли, - пояснює Куюн.

Великі компанії почали підписувати контракти на поставку пального безпосередньо з європейських портів. Але виникла логістична проблема з доставкою.

— У Європі немає вільного рухомого складу, щоб доставити це пальне в Україну. Зараз виникла особливо велика проблема з бензином, тоді як пропозицій ДП в Україні більше, – продовжує Куюн.

За прогнозами експерта, в найближчі тижні на заправках спостерігатиметься дефіцит, особливо бензину.

— При наявності пального у продажу вводитимуть обмеження на заправку в 10-20 літрів за один раз. Але багато мереж взагалі перестануть обслуговувати роздрібних клієнтів, а продаватимуть пальне корпоративним клієнтам безготівково.

 

Однак і тут вводитимуть обмеження.

 

Наприклад, у вантажівку литимуть не більше 100 літрів дизеля, а в легковик – не більше 20 літрів за раз, – прогнозує Куюн.

Експерт також нагадав, що українцям варто забути про 92-й бензин. В Європі він не продається, а виробляли його тільки на Кременчуцькому НПЗ, який вивели з ладу ракетним ударом росії. Зараз запаси цього палива закінчуються і взяти його буде ніде.

Експерт не виключає, що частина мереж почне просто ігнорувати урядові обмеження і продавати пальне дорожче.

До речі, на Волині, біля пункту пропуску «Ягодин», ціни на бензин марки А-95 уже сягнули майже 50 гривень за літр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень