Чи буде у Рівному фестиваль дерунів

Мешканець Рівного Ігор Солоненко у соцмережі Фейсбук запропонував ідею проведення у Рівному фестивалю дерунів, як у місті Коростень на Житомирщині

Ігор СолоненкоУ неділю відверто заздрив Коростеню. "Фестиваль ДЕРУНІВ", м-н-я-а-м... Цілий Божий день, в усіх випусках новин. садисти-журналісти смакували з усіма подробицями, ледь слиною не захлинувся. Чому у нас такого нема? :o Де ви, рівненські дерунолюби-драникофiли?

Його ідею підтримали й деякі інші рівняни:

Valery YurkovichValery Yurkovich а чого... ідея слушна... свято морозива і пива є, то чому свято дерунів не зробити, а краще свято картоплі... самому натерти-насмажити-з*їсти - це ж не свято

Irina Kolomiyets Я була б щаслива, якби такий фестиваль проводили в Рівному)

А ось що думають про таку ініціативу у міському управлінні культури і туризму Рівного:

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко:

Управління культури – і фестиваль дерунів. Відчуваєте десь різницю, так? Чи не відчуваємо уже різницю: фестиваль спагеті, дерунів. Я все розумію, що на управління культури можна все повісити робити. Але ми підтримуємо ініціативи. І в нас є наше міське і державне замовлення. Ми його виконуємо. Фестиваль дерунів поки що не є у програмі ні державного, ні міського замовлення. Але я знаю що такий от активіст як Роман Яворський хоче провести «Бульба-фест». 

 

Чи будуть на «Бульба-фесті» саме деруни – Тарас Максименко не знає. Каже, що там повинні бути страви з картоплі. І поки що це – тільки гарний проект. І невідомо, чи управління культури зможе підтримати «Бульба-фест» фінансово. Бо цього року уже потратилося на масштабні заходи, яких виявилося більше, ніж коштів на них.

Закликаю рівнян до самоорганізації, щоб не просто ініціювати, а створювати оргкомітет, брати на себе відповідальність і казати: «Нам не вистачає фестивалю дерунів. Ми готові його взяти й зробити, а хай нам управління культури допоможе". І ми допоможемо. Але самі робити фестиваль п’ять працівників управління культури просто фізично не можуть. 

А ось внизу можна переглянути фото з коростенського фестивалю дерунів:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень