Чому жовтіють кабачки і як із цим боротися

Що необхідно зробити, щоб зав'язі кабачка не жовтіли і не гнили

Важливо регулярно оглядати кабачки на наявність білого нальоту або інших ознак того, що рослина хворіє.

Найпоширенішим захворюванням є борошниста роса, для боротьби з нею можна застосовувати народні методи або спеціальні хімічні препарати.

Умови сівозміни

Для кабачків дуже важливо вибрати правильне місце, де вони будуть рости. Не варто садити кабачки на тому ж місці, де в минулому сезоні росли вони самі чи їхні родинні культури.

Це пов'язано з тим, що шкідники і бактерії у великій кількості накопичуються в цьому місці і можуть завдати серйозної шкоди врожаю. Найкраще робити інтервал 4 роки.

Надлишок вологи в ґрунті

Багато хто впевнений, що кабачкам необхідно для гарного росту якомога більше вологи, але насправді це не зовсім так.

Бувають ситуації, коли випадає багато опадів, і земля накопичує велику кількість вологи, і в цей період необхідно припинити їх поливати, а також можна вжити заходів, які допоможуть підсушити ґрунт, а саме:

  • необхідно регулярно проводити розпушування ґрунту, адже так повітря буде краще проникати в глибокі шари ґрунту і швидше почне випаровуватися волога;
  • не варто позбавлятися від бур'янів, бо трава здатна витягати із землі зайву вологу, і завдяки цьому земля буде швидше просихати;
  • необхідно вчасно прибирати старе листя, яке вже засохло, і це пов'язано з тим, що так кущ буде провітрюватися набагато швидше і значно знижується ризик загнивання врожаю і рослини в цілому.

Є деякі рекомендації щодо поливу кабачків:

один кущ потребує 20 літрів води, які необхідно вилити під корінь;

волога не повинна потрапляти на саму рослину;

вода для поливу повинна бути теплою і відстояною.

Зав'язі кабачків можуть гнити через вологу у квітці і нестачу поживних речовин

Кабачок може почати гнити через те, що в його квітці накопичувалася вода після проведеного поливу або дощу, і коли плід уже почав формуватися, то квітку краще видалити, а от місце відриву необхідно обробити антисептиком, і можна це зробити активованим вугіллям.

Для хорошого врожаю кабачків необхідно забезпечити достатню кількість поживних речовин, і якщо спостерігається їх нестача, то зав'язі починають гнити маленькими. Від цього починають страждати і кущі цілком. Кабачкам необхідно вносити добрива, щоб зібрати гарний урожай.

Дуже важливо видаляти кабачки, у яких є навіть найменші ознаки гнилі, так толку від них не буде, а ось здорові плоди можуть постраждати.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень