Чому на Басівкутському озері у Рівному досі старий шлюз, який вже прориває

Хоча тендер на виготовлення проекту реконструкції шлюзу-регулятора провели ще влітку торік

Так ремонтували прорваний шлюз Басівкутського озера у травні

Як пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко, воду на дамбі Басівкутського озера утримують шандорами – конструкціями з дерев'яних дощок. Вони нерухомі, тому не можуть регулювати рівень води у водоймі, лише стримують її. А ось виконувати регулювання рівня можна шлюзом-регулятором. Саме такий хотіли встановити на Басівкутському озері.

Торік виграла тендер на виготовлення проекту реконструкції шлюзу рівненська фірма «Єврожитлобуд». Як зазначено на сайті "Prozorro", зголосилася це зробити за 567 тисяч гривень. І навіть отримала частину коштів за роботу – 170 тисяч гривень. Однак, як пояснив головний інженер міського управління капітального будівництва Анатолій Матвійчук, договір із фірмою розірвали:

З ними розірвали договір. Вони не вклалися у терміни, які мали бути. Вони мали виготовити до травня проектно-кошторисну документацію. Але вони її не виготовили. Тепер шукаємо проектанта, який буде виконувати ці роботи.

Що стосується повернення заплачених 170 тисяч гривень, то, каже Анатолій Матвійчук, за цим УКБ доведеться звертатися з позовом до суду.

Нагадаємо, що наприкінці травня шлюз на Басівкутському озері прорвало. Адже у дерев'яної шандори, якою 25 років утримували воду на дамбі, вийшов термін експлуатації. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень