Чому лісгоспи Рівненщини бояться реформи?

Та просять в Облради вплинути на її відміну

Рівненську облраду проситимуть направити в кабмін звернення з проханням відмінити рішення Уряду щодо впровадження Стратегії реформування лісового господарства до 2022 року. Проект реформування ухвалили 15 листопада.

Його розробило Держагенство лісових ресурсів України наче з метою збільшити обсяги видобування деревини, а також для боротьби з корупцією.

Працівники галузі проти цього, адже вважають, що держава хоче таким чином підпорядкувати собі усі фінансові потоки, які «крутяться» в галузі заготівлі лісу. Це пояснює заступник керівника профспілки працівників лісового господарства області Віктор Романюк:

Передбачається створення суб’єкта господарювання, головування над яким передається централізоване. Відповідно кошти всі спрямовуватимуться централізовано в Київ. Це один напрямок, а є ще страшніший – віддати всі лісогосподарські угіддя в оренду. Мається на увазі всю матеріальну базу, стиглі ліси для заготівлі. Третього варіанту Кабмін не бачить, а він має бути пов’язаний із децентралізацією.

Крім проекту, який розробив уряд, є ще указ Президента щодо розвитку лісової галузі.

У ньому реформу децентралізації враховано, каже Віктор Романюк. А от рішення Кабміну про Стратегію лісового госпадарства проситимуть відмінити та перерозглянути.

Проект звернення лісівників до Уряду та парламенту розглянули на екологічній комісії обласної ради, де його винесли на розгляд сесії.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень