Чому не можна поливати квіти вдень? Експерти дали остаточну відповідь

Квітникарям на замітку!

Вода – життєво необхідна рослинам. Тому їх важливо регулярно поливати. Однак, потрібно контролювати кількість води, щоб не було замало чи забагато.

Експерти вважають, що на розвиток рослин також впливає те, коли ви поливаєте квіти. Кажуть, що цього не слід робити вдень, коли яскраво світить сонце.

Чому не можна поливати квіти вдень? 

Вдень тепло та яскраво світить сонце, тому вода швидко випаровується з ґрунту й листя. Якщо полити квіти, вода просто піде вгору, а корені не зможуть насититися.

Тепла погода сприяє розвитку грибкових захворювань на листках та коренях рослин. Спори розвиваються від стабільної вологості та парникового ефекту.

Через краплі води, які залишаються на листках, рослини можуть отримати сонячні опіки. Це не лише пошкодить квіти, але й дасть можливість поширюватися шкідникам.

Коли потрібно поливати квіти? 

Найкраще це робити ввечері. Тоді сонце не таке активне, а температура повітря – нижча, ніж вдень. Фахівці радять поливати рослини тоді, коли верхній шар ґрунту висохнув, а земля ще залишається трошки вологою.

До речі, поливати кімнатні рослини найкраще дощовою водою. Запасайтесь нею влітку. Для того, щоб вода не зіпсувалась, киньте у діжку декілька шматочків деревного вугілля.

А от кип'яченою водою рослини поливати не можна. Шкідливою може бути й жорстка вода, тому її варто пом'якшувати питною або хлорованою содою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень