Що садити в липні, якщо хочете встигнути зібрати урожай

Не упустіть момент

Липень — середина літа. Городники вже починають збирати перший урожай, відцвітають літні квіти і рослини. Проте ще не пізно отримати рясне квітіння та осінній урожай.

Що садити та сіяти у липні

  • Капуста

Якщо ви ще хочете поласувати свіжою капустою осінню, краще вибирати ранні сорти, адже пізні просто не встигнуть дозріти. Перед тим, як посіяти в ґрунт, насіння потрібно обробити від шкідників та поставити в теплу водичку (змінювати щодня) на кілька днів. Коли насіння добре набрякло, можна його висівати. Не забувайте про регулярне та рясне поливання. Якщо все зробити правильно, на початку жовтня у вас буде свіжа молода капуста.

  • Горох

Зелений горошок можна сміливо садити в липні. Перед висаджуванням насіння також обов'язково замочіть у теплій воді на кілька днів. Коли будете висаджувати, не забудьте дотримуватися правильної дистанції (5-8 см між насінинами), також потрібно ставити підпори. Однією з переваг цієї культури можна назвати те, що вона збагачує ґрунт.

  • Спаржева квасоля

Ця культура зовсім невибаглива. Якщо у вас є місце для висаджування та свіже насіння, можете сіяти її в середині літа. Не забувайте про регулярне поливання. Ця рослина низькоросла з соковитими листочками яскраво-зеленого кольору.

  • Різноманітні салати

Їх можна підсіювати в ґрунт протягом всього літа (кожні 20 днів). Однак, щоб отримати урожай, потрібно не забувати про прорідження, щоб паростки не тягнулися догори і не втрачали свої якості. Також обов'язкове своєчасне поливання.

  • Редис

Її можна висівати у ґрунт раз на два тижні. Незважаючи на скорочення світлового дня, навіть у липні ви отримаєте соковиті і апетитні плоди. Лише не забувайте про баланс азоту в ґрунті.

  • Рукола

В складі цієї зелені велика кількість вітамінів, а ще вона дуже швидко росте, тому її можна висівати в липні. Перші паростки ви побачите вже за 5 днів. Молода рукола дуже ароматна і корисна. Важливо не забувати про достатнє зволоження ґрунту.

  • Кріп

Цікаво, що кріп, який висівають в середині літа, за своїми смаковими якостями більш насичений. А тому сміливо зробіть невелику грядочку на своєму городі.

  • Редька

Дуже популярними серед українців є японські і китайські сорти цієї культури. Коли висаджуєте редьку, враховуйте, які овочі чи рослини росли у цьому місці до повторного висівання. Якщо це була редиска або капуста, урожай буде дуже невеликим. Тому спеціалісти радять сіяти там, де раніше були огірки.

  • Морква та буряк

Перед висіванням насіння потрібно обробити від шкідників та хвороб. Коли насіння зійде і ви будете його проривати, обов'язково залишайте між паростками 6-8 см. Восени ви отримаєте соковиті та смачні коренеплоди. Але пам'ятайте, що на зиму вони не годяться.

  • Чорнобривці

Ароматна та гарна рослина, яка зачарує своїм квітом восени. Вона не лише красива, але й корисна. Чорнобривці застосовуються в народній медицині, а ще вони є природним захистом від шкідників. Тому їх варто висаджувати по периметру грядок або під деревами.

  • Дзвіночки

Якщо ви хочете, щоб ці ніжні квіти зачаровували вас восени, їх потрібно правильно посадити. Використовують розсадний спосіб.

  • Лісові незабудки

В саду ця квітка має дуже гармонічний та ніжний вигляд. В липні її можна висіювати в ґрунт. Рослина гарно приживається і сходить протягом трьох років поспіль.

  • Немофіла

Ще одна красива рослина, яка буде тішити вас своїми квітами восени, якщо її висадити в липні. Перші сходи ви побачите вже за 14 днів. Вона невибаглива у догляді, любить розсіяне світло. Не забувайте регулярно поливати та розпушувати ґрунт для доступу повітря.

Джерело: tsn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень