Чим замінити свічку: 7 способів, які врятують при вимкненні світла

Найдешевший варіант, який можна знайти у магазині, обійдеться у 70-80 грн

Щоденно українці залишаються без електроенергії через планові знеструмлення. Аби не сидіти у темряві, найчастіше запалюють свічки. Однак постійне їх використання може бути шкідливим для здоров'я.

Про альтернативні способи освітити приміщення розповідаємо у цій статті.

Світлодіодні ліхтарі

Такі ліхтарики дуже вигідні тим, що компактні та максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки. Термін їхньої експлуатації становить 30-50 тис. год.

Перевагою є також є і їхня ціна. Світлодіодні ліхтарі дешевші за ті, що мають лампу розжарювання. Найпростіші моделі налобних світлодіодних ліхтарів можна знайти по 300 грн, потужні коштують понад 1000 грн.

Гірлянди на батарейках

Ці гірлянди можуть працювати по 2-3 дні на батарейках. Вони дещо гірше освітлюють за світлодіодні лампи, однак є непоганим варіантом, аби не залишитись у темряві.

Першу добу такі гірлянди горять яскраво, потім інтенсивність світла падає.

Ціни на них стартують від 70-80 грн.

Гасова лампа

Часто ці лампи називають «туристичними», бо їх використовують для тривалих походів. Вони безпечні у побуті і прості у користуванні. Проте для цих ламп потрібно запастись гасом.

Термін горіння такого пристрою залежить від величини. Маленькі здатні працювати без дозаправки протягом 20 год. Коштують такі від 650 грн за штуку.

Світлодіодна стрічка

Така стрічка може підключатись до постійного струму або працювати від батарейок. Вона здатна непогано освітити кімнату площею 15-20 кв. м.

Ціни на світлодіодні стрічки залежать від моделі і виробника. Найпростіші коштують від 70 грн, більш модернізовані - від 300 грн.

LED-світильники із USB-зарядом

Працюють такі пристрої від 2 до 8 год, залежно від моделі пристрою. Легко заражаються від павербанка. Середня ціна становить 700 грн.

Домашні лампадки

Аналогом свічки є саморобні лампадки. Їх легко зробити з підручних засобів. Достатньо у невелику посудину чи банку налити будь-яку олію й опустити у неї гніт. Його можна зробити зі скрученої вати або взяти шнурівку.

У кришці пробийте отвір, протягніть крізь нього гніт і закрийте посудину так, щоб частина гніту стирчала назовні. Після цього лампадка готова до використання.

Генератор

Найкращим, проте найдорожчим варіантом для освітлення будинку є застосування генератора. За його допомогою можна ще й зарядити мобільні чи павербанки, використовувати електроприлади. Проте ціни на бензинові генератори стартують від 15 тис. грн.

Пам’ятайте також про техніку безпеки! Встановлювати їх у приміщенні заборонено!!!

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень