Чи піднімуть восени мінімальну зарплату до 6700 грн?

Про це заговорили у Мінсоцполітики

Міністерству соціальної політики вигідне підвищення мінімальної заробітної плати, але для цього необхідно консультуватися з роботодавцями, наскільки це можливо для них.

На цьому в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» наголосила очільниця Мінсоц Оксана Жолнович.

— Сьогодні питання зайнятості, праці, зокрема й питання мінімальної заробітної плати, перебувають у віданні Мінекономіки.

 

Я можу прогнозувати, що ми будемо дотримуватися цих гарантій, але нам потрібно буде проводити консультації з роботодавцями, — сказала Жолнович, відповідаючи на запитання, чи відбудеться заплановане підвищення мінімальної зарплати в жовтні до 6700 грн.

За словами міністра, мінімальна зарплата, з одного боку, є гарантією для людей, але з іншого боку — це фіскальний маркер, бо з підвищенням збільшується і кількість податків.

— Для Мінсоцполітики збільшення мінімальної заробітної плати вигідно, тому що одразу збільшуються відрахування до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування та інших наших фондів. Але наскільки це можливо і підйомно для роботодавців — потрібно консультуватися.

 

Сьогодні таке підвищення закладено в бюджеті, і якщо цього не змінити, то воно виконуватиметься. Чи буде внесено проєкт змін до бюджету з тим, щоб заморозити цю цифру, я ще не знаю, — каже Жолнович.

Щодо підвищення мінімальної зарплати наступного року міністр заявила, що це питання взаємодії та розмови з бізнесом. Оскільки, якщо він «не потягне» серйозного збільшення, то в уряді шукатимуть інші способи підвищити вартість роботи для мільйонів українців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень