Чи багато людей у світі вивчають українську? Duolingo оприлюднив рейтинг найпопулярніших мов

Іноземці, які беруться за вивчення української, вивчають її заради спілкування і підтримки України

З початку повномасштабного вторгнення, а це вже другий рік поспіль, українська стає дедалі популярнішою мовою для вивчення у світі. 

37% нових учнів Duolingo, які вивчали українську у 2023 році, вивчають її заради спілкування. Це значно більше, ніж для інших мов. Так, серед нових користувачів тільки 17% вивчає англійську, та 18% вивчає французьку.

Впродовж 2023 року найбільше користувачів, які вивчають українську мову, було у США, Великій Британії, Польщі, росії та Україні.

«Найсерйознішими» серед тих, хто вивчає українську, платформа називає учнів з Австралії. Саме користувачі з Австралії витрачають на вивчення української найбільше часу. Активно вивчають українську у Канаді та Фінляндії. Сама ж Україна — на 5-му місці.

У 2023 році найпопулярнішими мовами для вивчення є англійська, іспанська та французька.

Англійська зберігає світове лідерство. Її вивчають у 122 країнах проти 119 країн торік. У 2023-му вивчати англійську почали жителі Афганістану, Мальдівів та Мальти.

Корейська цьогоріч посіла 6 місце в глобальному мовному рейтингу, обігнавши італійську. Вона належить до десятки мов, які вивчають у найбільших країнах світу, зокрема в Індії.

Португальська витіснила російську з 10 місця у списку найпопулярніших мов. Це відображає дві основні тенденції: зниження інтересу до російської мови через повномасштабне вторгнення в Україну та збільшення інтересу туристів до Португалії та Бразилії.

Джерело: psm7.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень