Через «закон Савченко» на волю вийдуть засновник «Еліти-центр» та «доктор Пі»

А також ще 70% злочинців, які скоїли тяжкі і особливо тяжкі злочини

Вже найближчим часом, завдяки «закону Савченко», достроково звільненими будуть засновник будівельної афери «Еліта-центр» Олександр Волконський-Шахов і лікар-вбивця Андрій Слюсарчук.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на екс-главу Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького.

«З дня на день звільниться пан Волконський, він же Шахов, це відома будівельна афера «Еліта-центр», також найближчим часом буде розглянуте питання щодо звільнення Слюсарчука», – повідомив Старенький.

Він заявив, що «іронія цього закону («закону Савченко», - ред.) полягає у тому, що у СІЗО перебувають саме за тяжкі і особливо тяжкі злочини».

«Ті, хто скоїли не тяжкі злочини, вони перебувають під особистим зобов'язанням, під заставою і в СІЗО вони перебувають мінімальний термін. Тобто на них цей закон буде розповсюджуватися найменше», – заявив Старенький.

Він уточнив, що 70% злочинців, які підпадають під цей закон, скоїли саме тяжкі і особливо тяжкі злочини.

За словами екс-глави Держпенітенціарної служби, цей закон не продуманий щодо його мети, адже він «не розвантажить СІЗО».

На сьогодні за «законом Савченко» на волю вийшло близько 6 тисяч людей, які відбували покарання у колоніях.

Нагадаємо, в кінці грудня  2015 року в Україні набув чинності так званий «закон Надії Савченко». Згідно з ним, термін перебування в місцях позбавлення волі перерахувється за формулою: один день в СІЗО як два дні в колонії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень