Статки найбагатших людей України скоротилися на чверть

Рейтинг найбагатших українців опублікував Forbes

Журнал «Forbes Україна» представив новий рейтинг найбагатших людей нашої країни.

Практично вся сотня багатіїв за підсумками минулого року стала біднішою. Виною цьому – падіння цін на сировину, просідання машинобудівної галузі, зупинки заводів в зоні АТО, а також втрата російського ринку збуту. Загальні статки сотні загалом скоротилися на чверть і тепер становлять 20 млрд доларів. Про це пише «112.ua».

Перше місце в рейтингу знову дісталося Рінату Ахметову. Його статки оцінюються в 2,3 млрд доларів, знизившись за останній рік на 4,6 млрд. Падіння вартості активів мільярдера пов'язано зі зниженням світових цін на залізорудну сировину і метал.

Ігор Коломойський

На другому місці – Ігор Коломойський з 1,3 млрд доларів. За останні п'ять років капітал найбагатшого жителя Дніпропетровська скоротився більш, ніж удвічі.

Геннадій Боголюбов

Співвласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов зберіг розмір своїх статків на колишньому рівні – 1,3 млрд дол.

Віктор Пінчук

Віктор Пінчук опустився з другої на четверту сходинку рейтингу, втративши приблизно 300 мільйонів. Зараз він має 1,2 млрд дол.

Юрій Косюк

Власник компанії «Миронівський хлібопродукт», Герой України Юрій Косюк зберіг за собою п'яте місце рейтингу, втративши 100 мільйонів. Відзначається, що в 2016-му він розраховує вкласти в українські проекти до 110 млн дол., а також відкрити виробництво в Нідерландах.

Петро Порошенко

Статки президента України Петра Порошенка оцінюються в 858 млн. За останній рік вони зросли на 100 млн доларів, дозволивши голові держави піднятися з 8-го на 6-е місце.

Олексій Вадатурський

На сьомому місці – виходець з другої десятки Олексій Вадатурський. Його статки за рік зросли на 50% і оцінюються в 840 млн доларів. Керівник компанії "Нібулон" має намір в 2016 році вкласти в бізнес близько 60 млн доларів.

Олександр Ярославський

Власник і президент DCH Group Олександр Ярославський втратив одну позицію і опинився на восьмому рядку рейтингу з показником в 721 млн дол.

Андрій Веревський

Капітал генерального директора Kernel Андрія Веревського збільшився на 22 мільйони доларів і тепер складає 694 млн дол. За підсумками 2015-го чистий прибуток компанії склав 106,9 млн дол. проти збитку 98,3 млн дол. у 2014-м. Веревський посідає 9-е місце.

Леонід Черновецький

Леонід Черновецький замикає десятку найбагатших людей країни, збільшивши капітал на 37 мільйонів доларів. Його статки оцінюються в 680 мільйонів. Черновецький зараз проживає в Грузії, а всіма бізнес-справами займається його син Степан.

З десятки лідерів у цьому році вилетіли Костянтин Жеваго, Вадим Новінський і Сергій Тігіпко. Загальні статки сотні в цілому скоротилися на чверть і тепер становлять 20 млрд доларів.

Основні точки зростання – розвиток аграрного сектору та харчової промисловості, завдяки чому в рейтингу вперше з'явилися Віталій Хомутинник (Uniline Finance Ltd), Сергій Кролевець (засновник «Ерідон»), Рафаель Гороян («Прометей»), а також Дмитро Кравченко (LNZ Group).

Активне зростання показала і фармацевтика. На кілька рядків піднялися Філя Жебровська («Фармак»), а також Володимир і Гліб Загорії («Дарниця»). Уперше в список найбагатших потрапили власники великих дистриб'юторів ліків: Андрій Губський ("Оптима-Фарм"), Олександр Дитятковський і Олександр Суходольський (БаДМ), Валерій Кондрук ("Фармпланета").

Дебютантом рейтингу є засновник найбільшого e-commerce проекту країни Rozetka.ua Владислав Чечоткін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень