Чехи хочуть встановити в Рівному пам'ятник

Легіонерам, які загинули у Першій Світовій війні

Міська рада Рівного сьогодні приймала чеських гостей. Делегація Чеської Республіки завітала на чолі з Генеральним консулом у Львові Павелом Пешеком.

Також на зустріч із Володимиром Хомком прибули повноважний представник Відділу військових ветеранів Міністерства оборони Чехії Павел Філіпек, архітектор Лукаш Гудак та майор Бюро аташе з питань оборони Посольства Чеської республіки в Києві Петр Шмак.

Чеська сторона попросила владу Рівного вивчити можливість спорудження у Рівному пам’ятного знаку чеським легіонерам, які загинули у Першій Світовій війні. Ідеться про майже сотню чеських розвідників армії Брусилова, які полягли у період із 1915 до 1919 рр. на наших землях.

Володимир Хомко доручив архітекторам та історикам Рівного вивчити це питання, визначити можливе місце розташування пам’ятного знаку. Крім того, аби максимально врахувати інтереси чеської громади, у Рівному визначаться з виглядом пам’ятника та інформаційним наповненням знаку.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень