Частина пенсіонерів ризикує лишитись без субсидій: хто у 2022-му втратив право на соцдопомогу?

Повний перелік причин для відмови у субсидії

Далеко не всі пенсіонери в Україні мають право на отримання субсидії. Тимчасові пільги на оплату комуналки не можуть отримати, наприклад громадяни, яким не вистачає необхідного трудового стажу.

Хто з пенсіонерів не має права на субсидію

Відповідно до п.12 Постанови Кабміну №1098 «Про Порядок призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не отримала права на пенсійну виплату», соцдопомога пенсіонерам не призначається, якщо:

  • особа отримує пенсію, в т.ч. і так звану «соціальну», працює чи веде іншу діяльність, отримуючи сторонній дохід;
  • хтось із членів сім'ї протягом року перед зверненням за субсидією здійснив купівлю чи оплату послуг на суму понад 50 тис. грн;
  • середньомісячний сукупний дохід сім'ї з розрахунку на одну особу за попередні пів року перевищує 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;
  • внаслідок вибіркової перевірки у пенсіонера виявлено додаткові джерела доходів, які не зазначені у декларації про доходи та майно;
  • у власності особи або членів її сім'ї є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа житла перевищує 21 кв.м на одного члена сім'ї та додатково 10,5 кв.м на сім'ю, або більше одного автомобіля (іншого ТЗ чи механізму).

Водночас тимчасова фінансова допомога пенсіонерам, які не мають достатнього пенсійного стажу, може призначатися всупереч деяким вищезгаданим обмеженням після висновку комісії, якщо в сім'ї є людина з інвалідністю.

Нагадаємо, що разом з усіма документами на подачу субсидії, пенсіонери також мають подати довідку про доходи через Портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Джерело: ГЛАВКОМ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень