Боїться їх, як смерті: чим українці рятують картоплю від колорадського жука?

Секрети від знаючих людей – просто, ефективно і ніякої хімії

Колорадський жук
Колорадський жук

Зазвичай знищують смугастих шкідників хімічними засобами, але якщо не хочеться отруювати свій врожай, можна звернутися до більш природних засобів.

Ефективні методи знає городниця з Вінниччини Марія Огорова.

Березовий дьоготь

Для приготування розчину треба 1 ст.л. дьогтю і відро води.

Але слід врахувати, що такий засіб забиває пульверизатор, тому краще його використовувати із пластикових пляшок, в яких пробивають дірки.

Поливати цим розчином картоплю треба кожні 4-5 днів – від появи сходів і аж до збору врожаю. Бажано – у ранковий час і суху хмарну погоду, аби не спалити листя бульби.

 

В результаті обробки на листі рослини повинна утворитись плівка.

Настій із полину або часнику

Для приготування такого розчину беремо 10 л гарячої води і додаємо на вибір 300 г очищених зубчиків часнику або 7 гілок полину. Залишаємо суміш на добу, після того проціджуємо і додаємо ще 10 л холодної води. Заливаємо розчин в обприскувач і обробляємо ним картопляні кущі – вранці або ввечері.

2-3 разів з періодичністю в тиждень буде достатньо, адже при надмірному кропленні бульба може загальмувати ріст, зауважує городниця.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень