Біля рівненської ОДА встановлюють флагшток за 3 мільйони: чим він особливий? (ФОТОФАКТ)

Кажуть: негоду витримає!

З нагоди 30-ї річниці Незалежності в усіх областях України планують встановити флагштоки, зокрема і в Рівненській. Так, на майдані Просвіти, поруч із будівлею ОДА  розпочали активні роботи, привезли металеві конструкції і працює спецтехніка. 

На місці вже облаштовано фундамент, частково електромережі для підключення систем автоматичного підняття прапору. 

Новозбудований флагшток матиме висоту 50 м, а полотно прапору буде шириною 8х12 м. Сама конструкція важить майже 9,5 тонн, наголошує директор Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Андрій Ярусевич.

Позаду цієї конструкції будуть й інші два флагштоки, які планують реконструювати.

50-метровий флагшток у Рівному офіційно відкриють на День прапора - 23 серпня. Втім, роботи планують завершити до 15 числа, наголошують в ОДА.

Щодо надійності конструкції, то об'єкт виготовлений зі сталі і проходив спеціальну експертизу, говорить Андрій Ярусевич:

– Він скаладється з 5 основних частин - по 10 м кожна. По надійності та міцності все було прораховано, проведена експертиза і прописано все у проєкті.

Цікаво, що в деяких областях вирішили встановлювати ще вищі – 100-метрові флагштоки. Наш – рівненський – у цьому плані стандартний.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень