Більше не надокучатимуть: 5 природних запахів, які ненавидять комарі та мошки

Ви забудете про цих набридливих комах назавжди

Евкаліпт

Цей запах комарі та мошки не переносять найбільше. Річ у тому, що листя евкаліпта виробляє хімічні речовини ліналоол і гераніол, які комахи не люблять.

Олія евкаліпта в чистому вигляді може бути занадто концентрованою й для людей. Тому можна використовувати його у вигляді мила та свічок, щоб ефективно боротися з непроханими гостями вдома.

Цитрус

Комарі ненавидять грейпфрут, оскільки він містить речовину під назвою нуткатон. Цитрусові запахи можна використовувати в будь-якій зручній для вас формі: мило, свічки, ароматизатор тощо.

До того ж вони мають бадьорливий ефект і для людей. Поставте свій цитрус біля вікна чи відчинених дверей, щоб комарі навіть не зазирали до вас.

Перцева м'ята

М'ятні аромати неприємні для комара. Навіть просто присутність м'яти може відлякати цих настирливих комах.

Цікавим застосування перцевої м'яти є її перетворення на репелент. Подрібніть листя та змішайте його з іншою ароматичною олією, яка вам подобається, чи простою водою.

До слова, м'ятна олія також ефективно знімає свербіж після укусу комах.

Розмарин

Цю спецію можна використовувати не лише для приготування страв чи для волосся, а й як репелент проти комарів. Ви так само можете додати розмарин до іншої олії чи води й розпилювати навколо себе для відлякування комарів.

Лаванда

Лаванда - це улюблений аромат для багатьох людей, але комарі не можуть її терпіти. Їм не подобається її різкий аромат, тому вони тримаються якомога далі за будь-яку ціну.

Як і більшість рослин, лаванду можна використовувати шляхом екстрагування олій і нанесення безпосередньо на шкіру чи створення спрею для тіла.

Джерело: Express

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень