Бабуся з Полісся, чиї пісні є у спадщині ЮНЕСКО та кліпі ТНМК, відзначає День народження

Сьогодні

Доминіка Чекун – одна з найвідоміших українських автентичних співачок. Так про неї пише проєкт «Ukraїner».

Вона виступала в різних містах України та СРСР, її спів записаний на чотирьох дисках, пісні у її виконанні включені до аудіоколекції ЮНЕСКО, де зібрана світова спадщина традиційної музики. Безліч разів вона виступала на фестивалях в Україні та за кордоном, давала майстер-класи зі співу, - йдеться у тексті.

Торік баба Даня, як її називають знайомі, виступала на етнофестивалі в Парижі. Сама вона мешкає у селі Старі Коні Зарічненського району. Тримає господарство.

Зарічненська газета «Полісся» пише, що сьогодні Доминіці Чекун виповнилося 83 роки:

Заслужений працівник культури України, берегиня нематеріальної спадщини України - перед її автентичним співом схиляли голови, в повазі і захопленні, слухачі у Франції та Польщі, в Росії та Білорусі, в багатьох містах і в столиці України.

83 роки сьогодні виповнилося бабі Дані. А вона ще картоплю копає, корівку тримає, гостей звідусіль стрічає - і для всіх співає. Так, вочевидь, їй Бог дає. На многії літа, на довгий вік, при здоров"ї за рік діждати, знову святкувати, і ще довго-довго радувати людей своїм неповторним співом!

У листопаді торік гурт ТНМК опублікував свій кліп "Янголи", де звучить спів баби Дані. Шанувальники гурту називають його чи не найгарнішим кліпом в історії ТНМК.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень