Рівненська ОДА готує «бурштинове» звернення до Верховної Ради

Знову проситимуть за Полісся

Зокрема йдеться про звернення щодо прискорення легалізації видобутку бурштину. З цього приводу навіть була нарада в Рівненській ОДА (на фото).

Лісівники, поліція, прокуратура, СБУ, очільники РДА та екологи доповіли голові РОДА Олексію Муляренку про стан справ і можливості для подолання нелегального промислу.

Я сподіваюсь, що з часом бурштинові родовища дозволять області заробляти мільйони до бюджету, але поки від цього маємо більше проблем. Криміногенна ситуація в північних районах, погіршення екології, вплив на здоров’я людей, небажання працювати на підприємствах.

 

Виникають питання про підмив залізничних колій у Володимирецькому і Зарічненському районах, про пошкодження ліній електропередач у селі Ромейки.

 

У Клесові ще трохи і почнуть біля хати бурштин копати… Але звикати до цього не треба. Це питання комплексне – тому ми й зібрались, - зазначив Олексій Муляренко.

 

За даними екоінспекції, площа порушених земель на території Рівненського природного заповідника становить 25,8 га землі.

Загальний розмір шкоди держави становить на сьогодні понад 5 млн грн.

Матеріали перевіки передано в ГУНП області, за цим фактом проводяться слідчі дії.

Повідомляє прес-слжуба ОДА і про те, що на цій нараді

голова РОДА доручив підготувати чергове звернення до Верховної Ради України про прискорення законодавчого врегулювання питання легалізації видобутку бурштину.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень