Селяни на Рівненщині через п'ять років дочекалися автобуса

Щоб вплинути на чиновників, вони навіть погрожували влаштувати пікет під облдержадміністрацією.

Це автобус з Рівного до села Озерці Володимирецького району.

Ввечері з Рівного озерчани не мали чим добратися. Як розповів депутат Рівненської облради Степан Бузян, селяни з Рівного доїжджали до міста Вараш, звідти - до села Більська Воля. Далі 20 кілометрів до Озерець їм доводилося йти пішки, добиратися попутним транспортом, або просити когось із родичів чи знайомих, щоб виїхав з села і підвіз.  

Втім, селян почули в облдержадміністрації і з 4 вересня пустили ввечері з Рівного до Озерець автобус, який рухається через Сарни та Вараш.  

Про те, як вдалося це зробити, і про графік руху автобуса розповідає начальник обласного управління інраструктури та промисловості Федір Мисюра:

Автобус почав їздити з 4 вересня. Відправляється він з Озерець близько 4 години ранку і о 8 годині приїжджає в Рівне, а назад їде о 18 годині, і, відповідно, о 22 годині приїжджає в Озерці. Людям зручно зранку добратися до лікарні, а ввечері – додому.

 

Поки що він здійснює перевезення на тимчасових документах, як пробний рейс. Але в подальшому будуть внесені зміни у  маршрутну мережу і маршрут буде виставлений на розгляд конкурсного комітету.

Конкурс на здійснення перевезень з Рівного до Озерець на постійній основі відбудеться в останньому кварталі 2017 чи першому кварталі 2018 року. Але, запевнив Федір Мисюра, автобус до того часу буде працювати на маршруті, якщо перевізник, якого знайшли, не відмовиться це робити через нерентабельність. Тоді чиновникам доведеться шукати іншого перевізника. Адже саме через нерентабельність за цим маршрутом п'ять років досі ніхто не їздив. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень