Американський Інститут Вивчення Війни (ISW) назвав справжню мету мобілізації в Білорусі

Експерти говорять про «деградацію»

Білорусь продовжує надавати свою територію та повітряний простір для підтримки російського вторгнення в Україну, але навряд чи вступить у війну від імені країни-агресорки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, 18 жовтня в Генштабі України повідомили, що Білорусь продовжує дозволяти Росії використовувати білоруську військову інфраструктуру та повітряний простір для нанесення ракетних, повітряних ударів і ударів дронів «Шахед-136» по Україні.

«Геолокаційні кадри в соціальних мережах показують, як російська військова техніка переміщується через Білорусь залізницею, що узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що Білорусь продовжуватиме брати участь у війні як співучасник війни без безпосередньої участі білоруських сил у бойових діях», – кажуть аналітики. 

Вони переконані, що

Збройні сили Росії майже напевно занадто деградували, щоб у найближчі місяці знову відкрити північний фронт проти України з білоруської території.

Також ISW зазначає, що збройні сили Білорусі проводять приховану мобілізацію під виглядом навчань, хоча це, ймовірно, є спробою самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка продемонструвати свою підтримку Путіну, а не реальним показником участі білоруських військових у бойових діях.

Ключові висновки ISW за 18 жовтня:

  • Російські війська продовжували завдавати ударів з повітря, ракет і безпілотників по критично важливій цивільній інфраструктурі України.
  • Російські війська здійснили обмежену наземну атаку на півночі Харківської області, мабуть, натякаючи на те, що російські війська можуть зберегти територіальні прагнення в Харківській області, попри значні втрати під час останніх українських контрнаступів.
  • Нинішні та колишні офіційні особи США підтвердили, що члени Корпусу вартових ісламської революції Ірану перебувають в окупованому Росією Криму, щоб навчати російські війська, як користуватися купленими ними іранськими безпілотниками, тим самим сприяючи ймовірним воєнним злочинам Росії.
  • Білорусь продовжує надавати свою територію та повітряний простір для підтримки російського вторгнення в Україну, але навряд чи вступить у війну від імені Росії.
  • Російські джерела стверджували, що російські сили здійснили обмежені наземні атаки на північному сході Харківської області, щоб повернути втрачені позиції.
  • Російські джерела повідомили, що українські війська продовжують контрнаступальні дії по всій лінії фронту в Херсонській області.
  • Українські війська продовжували обстрілювати російські наземні лінії зв’язку та склади боєприпасів у центрі Херсонської області.
  • Російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута та Авдіївки.
  • Російська влада намагається впоратися зі своїм обмеженням матеріально-технічного забезпечення через Крим після нападу на Керченський міст.
  • Російська окупаційна влада викрала персонал Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), ймовірно, щоб посилити фізичний контроль над роботою ЗАЕС.
  • Міністерство оборони Росії підтвердило, що 17 жовтня в Московській області завершилася мобілізація, а цивільні росіяни продовжують висловлювати своє невдоволення російською мобілізацією.
  • Російські окупаційні чиновники намагаються стимулювати українських громадян, які перебувають під контролем РФ на півночі Херсонської області, тікати до Росії, оскільки українські війська просуваються, і окупаційна влада може все частіше змушувати українських цивільних переселятися далі за лінію фронту або до Росії найближчими днями.

ЩО КАЖЕ ЖДАНОВ

Тим часом український військовий експерт Андрій Жданов зазначає, що плани, які озвучує РФ, швидше нагадують спробу окупації Білорусі (це, якщо туди буде введено 100 тисяч російських військових).

Щоправда, на цей момент угрупування військ РФ навряд чи перевищує 3000, - вважає Жданов і припускає, що загалом будь-який наступ з ворожих військ зі сторони Білорусі в напрямку на Луцьк, Рівне, Житомир чи Київ можливе не раніше кінця зими – початку березня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень