Аграрії Рівненщини обіцяють ситу зиму

Аграрії вийшли на фінішну пряму зі збору ранніх зернових та зернобобових на більше ніж 190 тисяч гектарах

З них намолотили майже 750 тисяч тонн зерна. А це складає 96 відсотків посіву. Зі слів голови Асоціації фермерів та приватних господарств Рівненщини Дмитра Українця, цей рік більш вдалий за попередній. Аграрії зібрали на 10% більше зернових, ніж торік.  Рекордні показники цьогоріч встановило фермерське господарство у Здолбунівському районі, яке має близько 300 гектарів зернових, з них зібрали по 10 тонн з одного гектара. Добрі врожаї навіть на поліських полях, де земля менш сприятлива:

 

- Урожай, в принципі, непоганий. Якщо по області показник трохи більше 30 центнерів з гектара, то по фермерах в середньому урожай буде 45-50 центнерів з гектара зернових. Якщо порівняти максимальний урожай, рекордний з цим, то, звичайно, резерви є. Цей рік говорить про те, що достатньо буде зерна, і буде хліб. Урожай хороший, тому що, ви бачите, що і жнива у нас гарно проводяться.   

Повністю зібрали зернові підприємства Костопільщини. Тим часом, ще завершують ці роботи аграрії Березнівського, Демидівського, Здолбунівського, Корецького, Млинівського, Радивилівського та Сарненського районів.

Варто додати, що аграрії Рівненщини (як особисті селянські господарства, так і фермерські) забезпечують зерном більше половини ринку України.

А от щодо врожаю гречки прогнози не такі оптимістичні. Нагадаємо, минулого тижня Мінагрополітики заявило про збільшення на 40% збору гречки на внутрішньому ринку, що призведе до її здешевлення.

Однак, Дмитро Українець зауважує, що для фермерів Рівненщини це не основний продукт, ускладнює процес і те, що в нашій області лише одне підприємство у Радивилові займається переробкою гречаної крупи. Все ж близько 30-40% фермерів посіяли гречку, утім, якщо буде держзамовлення, що перекриватиме собівартість продукту, фермери збільшать посіви гречаної крупи. Але поки, швидше за все, збір врожаю гречки на Рівненщині суттєво не вплине на політику цін на загальнодержавному ринку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень