1 млрд євро для рівнян: про що говорили у Рівному нардеп Ковальчук та Саакашвілі

Гості ознайомилися з роботою двох рівненських підприємств та побували в Острозькій академії

На запрошення народного депутата Олександра Ковальчука Рівне з робочим візитом відвідали голова Виконавчого комітету Нацради реформ, керівник "Офісу простих рішень та результатів” Михайло Саакашвілі та заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова.

Гості ознайомилися з роботою двох рівненських підприємств - “Кроноспан Рівне” і «Морган Феніче», які займаються обробкою деревини та виготовляють меблі.

Обговорювали проблемні питання, які на сьогодні є у деревообробній та меблевій галузях, та новий законопроєкт «Про ринок деревини», який покликаний розв’язати частину з них. 

Для Рівненщини це питання дуже важливе, адже сьогодні в Україні закладаються підвалини розвитку одразу чотирьох меблевих кластерів, і один з них має запрацювати саме в Рівненській області. (Кластер — група компаній, організацій, які працюють в одній або суміжній галузях, - ред.)

– Велику частину своєї роботи як народного депутата я присвячую тому, щоб сприяти розвитку місцевого бізнесу.

 

Тому зараз моя ціль - до 2030 року допомогти залучити понад 1 млрд євро українських та іноземних інвестицій в меблеву та деревообробну галузі і створити 10 тисяч робочих місць.

 

Рівненщина має величезний потенціал у цьому, - переконаний Олександр Ковальчук.

Але через відсутність прозорості та ефективного регулювання ринку деревини в Україні переробники стикаються з різними проблемами: штучним браком сировини накручуванням цін, непрозорістю проведення торгів, складністю участі в них та зривами доставок вже купленої деревини. 

А збалансований закон не лише зменшить рівень корупції в лісовій галузі, а й сприятиме збільшенню рівня іноземних та внутрішніх інвестицій  у деревообробну та меблеву галузі. 

Також у рамках робочої поїздки Михайло Саакашвілі відкрив ще одне, уже шосте, регіональне відділення «Офісу простих рішень і результатів», яке запрацювало у Рівному за адресою вул. Кавказька, 2. 

На завершення команда депутата Олександра Ковальчука із Михайлом Саакашвілі відвідали Національний університет «Острозька академія», де поспілкувалися зі студентами перших-других курсів та ректором Ігорем Пасічником.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень