Яценюк наїхав на Чугуннікова із суто політичних мотивів. В усьому винні вибори.

Останній тиждень був багатий на звільнення у кількох головних державних структурах України та Рівненської області. Виглядає, що їх звільняли не просто так, а через політику.

Маленький тиждень великих звільнень

 

У середу, 16 вересня, міністр соцполітики Павло Розенко звільнив усіх керівників Держслужби зайнятості, повідомляла «Українська правда».

«Оголосив про звільнення усіх керівників Державної служби зайнятості. Як центрального апарату, так і керівників обласних підрозділів», – написав Розенко у своєму Twitter.

За кілька днів у понеділок, 21 вересня, Державна фіскальна служба оголосила про звільнення керівників восьми митниць. Серед них і Рівненської. Як ідеться у повідомленні відомства, за результатами перевірки були ряд керівників митниць та їхні заступники у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській та Рівненській областях.

У вівторок, 22 вересня, з Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру звільнено 10 керівників, в тому числі і на Рівненщині. Відповідний наказ підписав Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк. Причини звільнення – йдеться на сайті служби - неналежне виконання своїх обов’язків та невідповідність зайнятій посаді. Їх втратили керівники ще п‘ятьох Головних управлінь України.

Ми звернулись до Світлани  Богатирчук-Кривко, яка обіймала цю посаду з 2009 року. Вона підтвердила, що  вже не є в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, сказавши, що сама написала заяву на звільнення.

І от фінальний акорд

 

У середу, 23 вересня, Уряд виніс догани чотирьом керівникам ОДА за невиконання доручень про підключення до ЄДР.

Кабмін виніс догани керівниками Рівненської, Хмельницької, Запорізької і Чернівецької обласних державних адміністрацій за невиконання доручень щодо підключення до єдиного державного реєстру. Таку пропозицію виніс на розгляд Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на виїзному засіданні Кабінету Міністрів у Полтаві.

Він підкреслив, що в цих областях найгірша ситуація з підключенням до ЄДР (єдиних державних реєстрів – ред.).

«Наступним кроком буде подання Президенту про звільнення з займаних посад керівників обласних і районних державних адміністрацій», – наголосив він.

Досить дивно усе це чути стосовно саме Рівненської області, де управлінням юстиції, яке опікується питаннями ЄДР керує Іванна Смачило – відомий громадський активіст, людина з гарною репутацією, яку не раз хвалили на рівні міністерства юстиції, зокрема, в ефірі «Радіо Трек» це особисто робив Гія Гецадзе – заступник міністра юстиції.

Нині сама Іванна Смачило перебуває у відрядженні в Одесі, однак у телефонній розмові вона запевнила нас, що:

  1. Уся ця ситуація стала для неї несподіванкою.
  2. Жодних скарг на роботу та співпрацю з ОДА вона нікуди не скеровувала.
  3. Якщо реально існують якісь проблеми з ЄДР, то Рівненське обласне управління юстиції готове їх у найкоротші терміни вирішити.

 

Що ж стоїть тоді за гучною доганою від Яценюка?

Експерти, з якими ми переговорили, головною причиною називають вибори. Мовляв, усі ці звільнення робилися свідомо, аби зчинити тиск на голову РОДА Віталія Чугуннікова і змусити його ретельніше співпрацювати з «Народним Фронтом» Арсенія Яценюка на Рівненщині.

Давно відомо, що «БПП» та «Народний Фронт» живуть як кішка з собакою. Не лише на Рівненщині. Їх союз є вимушеним. Він пояснюється тим, що зараз ці дві політичні сили є основою більшості в парламенті. Точніше, разом вони – більшість.

Дехто вважає, що до союзу, об’єднання та спільного походу на місцеві вибори цих «заклятих друзів» примусили у посольстві США. Можливо, але «насильно милим не будеш», і це чітко проявилося під час формування виборчого списку "БПП" до Рівненської обласної ради.

Поставте себе на місце Чугуннікова та його оточення із "БПП":

  • рейтинги «Народного Фронту» за різними опитуваннями стрімко прямують до нуля;
  • люди політикою уряду категорично незадоволені, переважно ті, кого пропонує до списку «Народний фронт», таким чином, будуть не додавати, а топити загальний рейтинг;
  • до того ж, у подальшому ці люди рано чи пізно перестануть бути «друзями», а будуть тими, ким вони завжди були і є – ворогами та опонентами.

Тому логічно, що, дивлячись, як важко іде Чугунніков на співпрацю з «Народним фронтом», Яценюк почав звільняти різних посадовців у нашій області, надсилаючи голові РОДА досить прозорі сигнали.

Коли ж "БПП" оприлюднив свій список до обласної  ради, і місць для «Народного фронту» у ньому виявилося «замало», Арсеній Петрович, користуючись службовим становищем, просто оголосив догану Чугуннікову. Як виглядає – ні за що – з політичних мотивів.

Так загальну ситуацію нам пояснили експерти, які просили не називати їхніх прізвищ, але, погодьмося, що їхня версія виглядає достатньо логічною.

До речі, Олексій Кривошеєв, який днями опублікував розлогий аналіз списку "БПП", на наше прохання зміг назвати лише трьох осіб у цьому списку, які, за його даними, йдуть від «народного фронту». Це:

  1. Михайло Кириллов (голова обласної ради).
  2. Юрій Шарманський.
  3. Віктор Ольховик.

 

Взагалі ж повний список кандидатів на вибори до Рівненської обласної ради від "БПП" виглядає так (можливо ви знайдете в ньому більше «народнофронтівців»):
Віталій Чугунніков, Володимир Іванов, Валентин Крока, Микола Мельник, Олександр Данильчук, Володимир Квачук, Олександр Мизько, Анатолій Рижий, Юрій Благодир, Петро Головайчук, Петро Рухер, Микола Шершун, Євген Мельничук, Віталій Сухович, Сергій Шевчук, Віталій Бойко, Ігор Харкевич, Юрій Пшеничний, Сергій Кондрачук, Юрій Лемаренко, Руслан Сивий, Олег Кашуба, Юрій Шарманський, Руслан Потапчук, Ярослав Кулик, Олександр Середа, Володимир Кислюк, Ярослава Острожчук, Михайло Крук, Віталій Ундір, Віктор Железняк, Олег Ващук, Ігор Фізик, Сергій Проказюк, Мирон Чернецький, Михайло Кириллов, Федір Мисюра, Валерій Редько, Віктор Охремчук, Анатолій Петрук, Роман Шустик, Володимир Хомич, Сергій Белека, Олександр Ярмошевич,  Ярослав Яковчук, Іван Усик, Євгеній Адамович, Олег Кравець, Іван Мельник, Василь Солтис, Олександр Корнійчук, Роман Іванісов, Олександр Бірюков, Олександр Ковальчук, Тарас Максименко, Ігор Тимошенко, Віктор Данилов, Надія Гладкевич, Сергій Штурхецький, Ігор Мічуда, Василь Харковець, Віктор Ольховик, Сергій Горошніков.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень