П’ЯТЬ: ключові зміни, які почнуть діяти згідно з ухваленим Законом про Мобілізацію (ФОТО)

Що треба знати

Ухвалений депутатами закон про Мобілізацію, передбачає низку важливих змін.

Зокрема, в процесі самої мобілізації, покарання для ухилянтів, зміни в базовій військовій службі та щодо права на відстрочку, а також вводить нові обовʼязки для військовозобовʼязаних і нові мотиваційні норми.

П'ять головних нововведень виглядають так:

  • Усі громадяни, які перебувають на військовому обліку, упродовж 60 днів мають уточнити адресу проживання, номери, адреси електронної пошти та інші дані. Зробити це можна через центри надання адміністративних послуг, ТЦК або онлайн в особистому кабінеті на базі реєстру військовозобовʼязаних «Оберіг».

  • Арешт рахунків і заборону виїзду за кордон за рішенням військового командування депутати профільного комітету відхилили.

  • Натомість на вимогу ТЦК (за рішенням суду) чоловікам, які не оновлюють військово-обліково дані чи ухиляються від мобілізації, зможуть обмежувати право на керування транспортними засобами.

  • Військовозобовʼязаним обмежать консульські послуги за кордоном, допоки вони не оновлять свої дані.

  • Усім чоловікам необхідно мати при собі військово-обліковий документ і показувати його на вимогу уповноваженого силовика.

Закон ще має підписати президент.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень