Вік знизили: в Україні мобілізовуватимуть чоловіків віком від 25 років

Зеленський підписав закон, який нардепи підтримали майже рік тому

Президент України підписав закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Володимир Зеленський підписав проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». 

Проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (далі – проєкт Закону) розроблено за ініціативою Головнокомандувача Збройних Сил України з метою зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку, - йдеться в картці законопроєкту.

Зазначається, що реалізація проєкту Закону України унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву людських ресурсів. 

До слова, Верховна Рада підтримала цей документ ще 30 травня 2023 року.

Також Зеленський також підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного.

Документ передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів.

Також створять портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних — наприклад, отримати статус УБД можна буде онлайн, офлайн та автоматично при наявності всіх даних у системі.

Окрім цього «Статус обмежено придатний» скасували. Чоловіки, що були визнані обмежено придатними до військової служби, мають впродовж 9 місяців пройти повторний медичний огляд. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень