Зима близько. Якими будуть ціни на картоплю

Цього року фермери відвели під картоплю значно більше площ

Минулого року українці були вражені високими цінами на картоплю. Тож цього сезону чимало фермерів збільшили площі під картоплею.

Попри складну погоду, пропозиція овочів очікується на високому рівні й немає причин для його подорожчання, розповіла директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва для видання «Сьогодні».

Сьогодні гуртові ціни на картоплю в Україні коливаються в межах від 5,5 до 7 грн/кг. Для порівняння, наприкінці серпня 2019 року картопля відвантажувалася за ціною від 7 до 10 грн/кг. Отже, ціни на картоплю за рік знизилися в середньому на 25-30%, – розповіла Звєрєва.

Фермери дають оптимістичні прогнози щодо майбутнього врожаю. До того ж після рекордно високих цін на картоплю, які трималися практично протягом усього минулого сезону, багато фермерів збільшили площі під цю культуру.

Відповідно, очікується, що пропозиція картоплі в цьому сезоні буде на досить високому рівні, і причин для подальшого зростання цін в даному сегменті немає, – зазначає експертка.

Раніше ми повідомляли, що через брак картоплі на українському ринку, овоч закуповували в Єгипті.

За матеріалами Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень