Знаменитий Краківський сирник — надзвичайна смакота до чаю, яку зметуть зі столу
Готувати просто, а головне – страва дуже корисна
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 300 г;
- Цукор — 60 г;
- Розпушувач — 1,5 ч. л;
- Сіль — 1 щіпка;
- Масло вершкове (холодна) — 150 г;
- Яйце — 1 шт;
- Сметана — 50 г.
Інгредієнти для начинки:
- Родзинки — 120 г;
- Сир будь-якої жирності — 500 г;
- Яйця — 3 шт;
- Цукор — 120 г;
- Молоко — 60 мл;
- Кукурудзяний крохмаль — 60 г
- Сіль — 1 щіпка;
- Ванільний цукор — 1 пакетик;
Глазур:
- цукрова пудра – 80 г
- сметана - 100 г.
У мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти тіста: борошно, цукор, сіль та розпушувач.
Холодне вершкове масло натріть на тертці. Перетріть масло з сипучими інгредієнтами до отримання крихти. Додайте яйце і сметану, замісіть м'яке тісто.
Розділіть його на 2 частини: одну – меншу і друга – більшу. Меншу – відразу загорніть у плівку та відправте в холодильник.
Решту тіста викладіть на форму, вистелену пергаментним папером, розподіліть пальцями по дну. Зробіть проколи вилкою. Поставте форму в холодильник і готуйте начинку.
Родзинки залийте окропом. До сиру додайте 3 жовтки, молоко, цукор, крохмаль, сіль, ванільний цукор. Блендером з'єднайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Злийте воду з родзинок, додайте їх до сирної маси, перемішайте.
Окремо збийте білки до стійких піків. Поступово, по 2-3 ложки, додайте збиті білки до сирної маси, замісіть м'яку, повітряну начинку. Викладіть її у форму.
Другу частину тіста дістаньте з холодильника, розкачайте у тонкий пласт, розділіть на смужки. І викладіть зверху на начинку. Запікайте пиріг у духовці при 170 градусах протягом 50 хвилин на режимі верх-низ.
Коли пиріг буде готовий, дістаньте його і, не чекаючи остигання, залийте глазур'ю зі сметани та цукрової пудри (просто змішайте інгредієнти між собою). Коли пиріг повністю охолоне, дістаньте його з форми та звільніть від паперу.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ