Здоров’я нирок: які напої допомагають їхній роботі

Для виконання фільтраційних функцій ниркам в першу чергу потрібна достатня кількість рідини

Важливу роль фільтра в організмі виконують нирки. Вони виводять відходи та зайву воду з крові. Фільтруючи кров, нирки також регулюють баланс натрію, кальцію, фосфору та калію в кровотоці. Це має ключове значення для правильної роботи нервової системи, м’язів та усього організму.

Споживання достатньої кількості рідини зберігає правильну роботу нирок. Наприклад, вважається, що дорослому чоловіку необхідно 13 склянок рідини на день, жінкам достатньо – 9. Крім води, організм отримує рідину з їжею. 

Найважливіше для нирок – чиста вода. Але збережуть правильну роботу нирок і інші напої:

Вода з лимоном

Напій покращує самопочуття людей. Лимони містять кислоту, яка може перешкоджати зростанню та накопиченню кристалів, що утворюють каміння у нирках.

Журавлиний сік

Завдяки унікальним властивостям журавлини, бактерії що потрапляють в організм не накопичуються на стінках слизової сечовидільної системи й фактично змиваються при сечовипусканні. Тож фактично сечова система отримує певний захист від бактеріальних інфекцій. 

Кава

Науковці встановили, що люди які регулярно вживають помірну кількість кави ризики розвитку раптової ниркової недостатності нижче на 11% (порівняно з тими, хто не вживає напій). Але йдеться виключно про 2-3 чашки кави на день. 

Ці напої безпечно вживати у разі, якщо нирки здорові. Якщо є проблеми з роботою нирок, то змінювати раціон та кількість вживаної рідини без консультації з лікарем не можна.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: ukrHealth

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень