Зберегти не можна зрізати: у Рівному через каштан влаштували акцію протесту (ФОТО)

Люди проти зрізання дерева

Через столітнього каштана у Рівному люди влаштували акцію протесту. Активісти обурені інформацією про зрізання дерева.

У тресті зеленого господарства Радіо Трек повідомили, що каштан аварійний і на його зрізання є необхідна дозвільна документація.

Виявляється, до департаменту інфраструктури та благоустрою звернулися представники Інваспорту і вимагали зрізати каштан. Дерево росте на відстані менш ніж пів метра від приміщення організації, псує фасад та дах будівлі і становить небезпеку людям.

Фахівці обстежили каштан і підтвердили, що дерево підлягає видаленню.

 

Каштан великий, роботи можуть тривати кілька днів.

Очільник тресту зеленого господарства Олександр Кравчук зауважив, що активісти, які хочуть зберегти дерево, не візьмуть на себе відповідальність, якщо каштан впаде і когось травмує чи пошкодить майно.

З іншого боку каштан росте впритул до приміщення, яке перебуває у комунальній власності області і чи не з'явиться згодом там якийсь новий об'єкт — питання відкрите.

Варто зазначити, що понад 200 м.кв приміщення на Поштовій, 7 на звернення «Інваспорту» депутати облради внесли до переліку об'єктів, які підлягають приватизації. Але рішення поки немає.

Проте, не виключено, що приміщення у самісінькому центрі міста пригледів хтось із забудовників. Підтвердженням цьому є й допис депутатки міської ради Галини Кульчинської у Фейсбуці.

Зокрема, вона написала таке:

- Це в європейських країнах столітні дерева огороджують і доглядають як особливу цінність міста.Бо це ж Європа!

І справа не в зверненнях «Інваспорту» зрізати це дерево і не в дозвільних документах - якщо треба їх зроблять за півгодинки...

 

Думаю справа в тому, що стара вулиця Поштова в самісінькому центрі Рівного і старе приміщення обласної комунвласності «Інваспорт» вже давно впали в око комусь з багатеньких забудовників міста.

 

А підтвердженням цього є рішення депутатів ОБЛАСНОЇ ради від вересня 2022 року, яким Інваспорт внесено до переліку об'єктів, котрі вже можна приватизувати Спочатку заберуть столітній каштан, потім переведуть Інваспорт в кращі умови, потім по схемах продадуть старе приміщення і землю під ним кому треба, а потім...

 

Правильно - приваблива нерухомість в центрі міста .

А такі були колись гарні проекти у Діми Котлярова на цю вулицю...

 

Віктор Володимирович, терміново відкличте різальщиків дерев і, принаймні, дайте зараз спокій Поштовій!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень