Застрахуйся за 120 грн/місяць: коли у Рівному стартує пілотний проєкт

Йдеться про фармацевтичне страхування 

Рівне – одне з шести українських міст, яке з Нового року бере участь у пілотному проєкті фармацевтичного страхування.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко під час підписання відповідного Меморандуму між МОЗ, профільним комітетом Ради, Національною асоціацією страховиків, Лігою страхових організацій, Асоціацією «Страховий бізнес» і ПриватБанком.

Віктор Ляшко. Фото з мережі.
Віктор Ляшко. Фото з мережі.

Інформацію підтвердили в Рівненській обласній адміністрації.

 - Є ліки, що не входять до програми «Доступні ліки» та вартість яких не відшкодовується за програмою реімбурсації, і саме завдяки добровільному страхуванню можна отримати компенсацію на ліки, які призначаються під час амбулаторного лікування.

 

Також у міністерстві уточнили, що страхування коштуватиме 120 гривень на місяць, людина отримає можливість використати 20 тисяч гривень страхової суми в разі призначення їй ліків, що не входять до програми «Доступні ліки» і вартість яких не відшкодовується за програмою.

 

Але ліки оплачуватимуть тільки після призначення сімейного лікаря, - зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Вівсяник.

Препарати, що входять у програму фармакологічного страхування, автоматично бронюються в аптеці.

Пацієнт отримає повідомлення з інформацією про аптеку, де можна забрати ліки.

 

Оплата ліків страховою компанією відбувається автоматично, без залучення пацієнта або лікаря.

За оцінками МОЗ,

щорічно українці залишають в аптеках близько 60 мільярдів гривень, понад 50% із яких люди витрачають на ліки без доведеної ефективності та за необґрунтованими призначеннями.

Водночас у МОЗ наголосили, що лікар не зможе призначити ліки, які не передбачені клінічними протоколами, а рецепти будуть виписуються лише на міжнародні некомерційні назви препаратів.

В аптеках діятиме автоматизований вибір препаратів за принципами доступності та ціни.

Окрім цього, Віктор Ляшко розповів, що у 2022 році також запустять електронний рецепт, електронний реєстр лікарських засобів та зацифровані електронні протоколи.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень