Зараз таких немає: для чого в СРСР робили унітази з «поличкою»

Цю особливість жартома називали «п'єдесталом для екскрементів»

Унітази з поличкою в наші дні стали рідкістю, на відміну від їх більш поширених аналогів без цієї деталі. У Радянському Союзі, навпаки, практично всі унітази були оснащені цією поличкою, яку жартома називали «п'єдесталом для екскрементів».

Але навіщо вона була потрібна і де знаходилася?

Що значить «унітаз з поличкою»?

Унітази в той час були зовсім іншими по дизайну, ніж сучасні. Радянські унітази мали специфічну форму внутрішньої чаші, в якій була горизонтальна поличка.

Насправді процес змивання залишався таким же, і було потрібно використовувати йоржик. Але ця поличка виконувала важливу функцію, яка робила побут радянських громадян більш комфортним.

Для чого в СРСР робили унітази з «поличкою»?

Перш за все, горизонтальна Полиця всередині унітазу була створена для того, щоб при змиві зменшити кількість бризок. Адже при змиві разом з водою могли розлітатися різні бактерії і мікроорганізми. Це було особливо актуально, якщо ванна кімната була поєднана з іншими приміщеннями, де знаходилися предмети особистої гігієни.

Не все було так добре

Були недоліки такої моделі унітаза - вода часто затримувалася всередині полички, що викликало неприємний запах і призводило до утворення нальоту, а також сприяло розмноженню шкідливих бактерій.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень