Залужному запропонували посаду секретаря РНБО, – The Economist

Він відмовився

На фото Валерій Залужний
На фото Валерій Залужний

Президент України Володимир Зеленський вирішив звільнити Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, аби призначити його на посаду секретаря Ради національної безпеки. Однак той відмовився.    

Відомо, що на місце Валерія Залужного є два претенденти – командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та голова розвідки Кирило Буданов.

Олександр Сирський – один з найдосвідченіших офіцерів армії.  

Його жорсткий підхід до ведення бойових дій зробив його непопулярним серед військових. Минулого року він пожертвував загартованими в боях командирами під час, можливо, безглуздої оборони невеликого міста Бахмут.

Кирило Буданов – загадковий і амбітний керівник української військової розвідки, який має набагато більш нетрадиційний і неперевірений підхід до командування.

Дехто припускає, що він відмовився від цієї посади в останню хвилину. Близький товариш по службі наполягає на тому, що генерал Буданов не претендував на посаду генерала Залужного, але він також не мав права відмовлятися від військової посади.

Джерело: NV з посиланням на The Economist

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень