За рівненську землю беруть мільйонні хабарі: доведено нардепом Гуньком (ВІДЕО)

Йдеться про ділянку у 1700 га у Тучині

Нагородного депутата Анатолія Гунька цього тижня викрили на одержанні хабаря у 85 тисяч доларів за надання приватному підприємцю в оренду державних земель, повідомлено про підозру.

Установлено, що народний депутат України, бувши головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук, використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що належать Державному підприємству академії аграрних наук.

 

За такі послуги нардеп висловив прохання підприємцю передати йому «винагороду», яка сягає 221 тис. доларів США – з розрахунку 130 доларів США за 1 га державної землі, — йдеться у повідомленні.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав народному депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави. Під варту нардепа взяли у залі суду. До слова прокуратура вимагала заставу у 50 мільйонів гривень. 

Також у Нацбюро опублікували відео перемовин Гунька з підприємцем. У розмові згадують 2000 га у Рівному, хоча йдеться про землі поблизу Рівного, у Тучині. Землі  належать Національній академії аграрних наук, та перебувають у державній власності. Додамо, що нардеп також є головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук. Тож використав свої повноваження для власного збагачення. 

 

Народний депутат розповідає, скільки коштують його послуги, скільки треба за кожен гектар передати правоохоронцям.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: sud.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень