За цю українську монету можуть заплатити 20 тисяч: як вона виглядає? (ФОТО)

Такий «скарб» може бути й у вас

Українці можуть продати деякі старі монети за величезні гроші. Річ у тім, що деякі різновиди є колекційними, а тому нумізмати готові платити за них тисячі гривень. Серед інших цінуються монети в 1 грн.

Так, за екземпляр 1992 різновиду 1.1ААг можуть заплатити, за даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», від 10 000 до 20 000 грн. Цю монету можна впізнати за гладким гуртом без напису.

- На момент карбування ще не було інструменту для нанесення напису на гурт. Тому ці гривні вважаються «незакінченими», – зазначають фахівці.

Цінуються і 1-гривневі монети 1995 різновиду 1БАг. Їх можна продати за ціною від 7 000 до 9 000 грн. Такі монети також відрізняє гладкий гурт.

За 1 грн 2001 року різновиду 1АДг можна виручити до 5 000 грн. Особливість цієї монети в тому, що вона має гладкий гурт без написів.

- Оскільки ця гривня рідкісна і дорога, її часто підроблюють фальшивомонетники. Вони спилюють написи на гурті у дешевшої гривні 2001 року.

 

Перевіряйте параметри монети: в оригінала вага 6,8 грама, діаметр 26 мм, – попереджають фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень