Не стало Вахтанга Кікабідзе: з життя пішов великий Артист, який дуже любив Україну

Йому було 84 роки

У Грузії повідомили про смерть відомо актора Вахтанга Кікабідзе. Його не стало сьогодні, 15 січня.

Наразі про причини смерті не повідомляють.

Вахтанг Кікабідзе підтримував Україну у війні проти росії. Ще у серпні він надіслав кошти на допомогу ЗСУ, зібрані на ювілейному концерті в Батумі, який був присвячений Україні.

 

Тоді гроші витратили на купівлю автомобіля і продуктові набори.

 

Як повідомляє Mtavari,

  • Вахтанг Кікабідзе навчався в Тбіліському державному університеті імені Івана Джавахішвілі в 1959-1965 роках, а у 1961-1963 роках — в Інституті іноземних мов.
  • Із 1959 року Кікабідзе — артист філармонії. З 1967 року був солістом вокально-інструментального ансамблю «Орера». На міжнародному кінофестивалі «Картахан-70» митець отримав нагороду за найкраще виконання чоловічої ролі у фільмі «Не впадай у відчай» 1969 року. Також отримав державну премію за фільм «Міміно» 1978 року.
  • У 2013 році Вахтанг Кікабідзе отримав звання народного артиста України.
  • Із 2020 року Кікабідзе був депутатом парламенту Грузії 10-го скликання за партійним списком виборчого блоку «Єдиний національний рух – Об’єднана опозиція «Сила в єдності».

Вахтанг Кікабідзе активно підтримував Україну під час російського вторгнення, засудивши дії Росії.

Зокрема, у серпні 2022 року він спрямував кошти від концерту в Батумі на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ.

«Легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе витратив на допомогу артилерійській бригаді ім. генерал-хорунжого Р. Дашкевича кошти, зібрані від ювілейного концерту в Батумі. Шоу було присвячене Україні», — повідомляли у бригаді.

 

На кошти від концерту артист придбав мікроавтобус із сухпайками для українських військових.

Раніше, у 2014 році, актор в інтерв’ю заявляв, що якби був молодим, то долучився б до антитерористичної операції на Сході України. В 2015 році Кікабідзе виступив у Києві, присвятивши концерт пам’яті Небесної сотні.

Із 2008 року Кікабідзе не відвідував Росію у зв’язку із її вторгненням в Грузію. Також він відмовився від російського ордену Дружби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень