З цим тістом виходить найсмачніша випічка: Пухкі рогалики з маковою начинкою
Ідеальний рецепт тіста
Домашню випічку полюбляють усі. Але тісто, буває, виходить тверде і не ароматне. Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний рецепт тіста, пропонуємо вам приготувати рогалики за цим варіантом.
Інгредієнти:
Опара:
- 125 мл – теплого молока
- 0,5 ст. л – цукру
- 20 г – пресованих дріжджів
- 5-6 ст. л – борошна
Тісто:
- 2 – яйця (1 жовток для змащування)
- 360 г – борошна
- 4 ст. л. – цукру
- 1 пакетик – ванільного цукру
- 60 г – вершкового масла
Начинка:
- 250-300 г – готової макової маси
- 1 ст. л. – манки
- Глазур:
- лимонний сік
- цукрова пудра
Готуємо опару. До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо. Тоді додаємо борошно, перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 20 хвилин. Повинно утворитись густе тісто.
Далі збиваємо вінчиком яйця з цукром, ванільним цукром.
Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і додаємо цю суміш до опари.
Тоді всипаємо поступово борошно і замішуємо тісто.
Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 1,5 години.
Тісто ділимо на 2 частини, кожну із частин розкачуємо в коло, товщиною приблизно 5 міліметрів. Розрізаємо коло на 8 трикутників. До готової макової маси додаємо манку та перемішуємо. Накладаємо по 1 ч. л. макову начинку та завертаємо рогалики.
Рогалики викладаємо на відстані один від одного на деко застелене пергаментом. Накриваємо рушничком та залишаємо на 20 хвилин. Змащуємо рогалики жовтком змішаним з водою.
Випікаємо у розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 25 хвилин.
Охолоджені рогалики змащуємо глазур'ю.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ