Який MacBook Pro обрати у 2023 році: порівнюємо актуальні моделі

Варто проаналізувати свої потреби, аби підібрати оптимальний варіант

MacBook Pro — це лінійка ноутбуків від Apple, призначена для професіоналів і вимогливих користувачів. Робота з графікою і відео, 3D-моделювання або кодінг — якщо вам потрібен портативний гаджет з відмінною автономністю, ви напевне виберете пристрій від Apple. Компанія випускає МакБук Про з різними розмірами екрана, характеристиками та ціною. Ми допоможемо визначитися, який гаджет підійде саме вам.

14-дюймовий MacBook Pro: портативна станція

У 2023 році 14-дюймова модель вийшла з оновленим чипом M2 Pro або M2 Max. Цю «машину» оцінять творці контенту і фахівці, які працюють з графічно інтенсивними завданнями, що вимагають багато пам'яті.

Чипи M2 Про і M2 Макс удвічі швидші за застарілі Intel і мають 16 і 32 Гб об'єднаної пам'яті. Можна конфігурувати кастомну збірку з 96 ГБ ОЗП. Акумулятор працює до 18 годин під навантаженням, що дає змогу продовжувати роботу в дорозі, не турбуючись про зарядку.

Пересічні користувачі можуть вважати ціну на пристрій дещо завищеною. Але професіонали будуть готові доплатити за поєднання в MacBook портативності, рекордного часу автономної роботи та продуктивності оновлених чипів.

16-дюймовий MacBook Pro: максимальна продуктивність

Одночасно з 14-дюймовою моделлю Apple оновили версію на 16 дюймів. Хоча пристрої не відрізняються за внутрішнім оснащенням, у більшої моделі є свої переваги.

Завдяки більшій площі MBP 16 оснащений більш містким акумулятором і може забезпечити до 22 годин роботи. Не доведеться турбуватися про теплові обмеження, що впливають на продуктивність — більший розмір дозволяє розсіювати тепло краще. Якщо ви хочете підвищити стабільність під час тривалого навантаження, а ваш бюджет дає змогу взяти 16-дюймовий Про, то саме цей лептоп забезпечить найкращий користувацький досвід.

Крім цих відмінностей, 14- і 16-дюймові макбуки Про практично ідентичні за технічними характеристиками. З чипом M2 Про ви отримуєте:

  • 12-ядерний процесор;
  • 19-ядерний GPU;
  • пропускну здатність пам'яті 200 ГБ/с.

У моделі з M2 Max така сама кількість ядер CPU, але 38-ядерний GPU, а пропускна здатність пам'яті збільшена до 400 ГБ/с.

Через габарити та вагу 16-дюймовий Про не такий портативний — 35.56 x 24.76 x 1.79 см і 2 кг проти 30.41 x 21.24 x 1.64 і 1,5 кг у МБП 14. Однак розмір екрана зручніший для роботи в кількох вікнах, не кажучи про професійні застосунки. Якщо ви не плануєте підключати лептоп до зовнішнього екрана, 16-дюймова модель буде більш вигідним вкладенням.

13-дюймовий MacBook Pro: Air з активним охолодженням

Лептоп призначений для тих, хто не хоче витрачати величезні суми на професійний комп'ютер, але потребує хорошої продуктивності. Він трохи дорожчий за оновлений 13-дюймовий Air, однак пропонує відмінне співвідношення ціни та якості, якщо вас не бентежить тачбар. В інтернет-магазині estore.ua можна придбати MacBook Pro та інші пристрої від Apple за вигідною вартістю. 

Новий МакБук Ейр оснащений тим самим чипом M2, що і 13-дюймовий Pro, але останній довше зберігає максимальну продуктивність завдяки трохи товщій конструкції та вбудованим кулерам. У лептопі передбачено більш місткий акумулятор, що забезпечує роботу упродовж 20 годин — на дві години більше, ніж в Air M2.

У базовій версії 13-дюймового МакБук Про користувач отримує повноцінний чип M2 з 10 ядрами GPU замість 8 в Air. Продуктивності пристрою більш ніж достатньо для професіоналів-початківців. Це найбільш портативний і доступний варіант «прошки». Якщо ви вже заробляєте за допомогою MacBook, краще зупинитися на 14-дюймовому варіанті з потужнішим чипом M2 Pro.

Купуйте відповідний MacBook Pro

Вибір відповідного МакБук Про залежить від ваших потреб і бюджету. Для більшості користувачів продуктивності 13-дюймового MacBook Pro має бути достатньою. Але ви не помилитеся і з 14-дюймовим Pro, якщо зможете «вписатися» в бюджет. 16-дюймовий Про вартий своїх грошей, тільки якщо вам потрібен максимум від портативної робочої станції.

* - на правах реклами 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень