Як визначити вік кота

На що дивляться ветеринари  

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Якщо ви взяли кота з притулку або знайшли на вулиці й не знаєте скільки йому років – це легко визначити.

Зазвичай, допомогти у цьому може ветеринар, який оцінить різні критерії та дасть приблизну оцінку віку кота. Для цього фахівець має оцінити:

  • Зуби кота. Чим старший кіт, тим більше його зуби стерті. Також коти починають втрачати зуби у віці 7-10 років.
  • Статеву зрілість тварини. Самці досягають статевої зрілості приблизно у віці шести місяців, а самиці стають статевозрілими приблизно у 5-9 місяців.
  • Котячу шерсть. З віком шерсть стає густішою і може змінювати колір. У старших котів вона може сивіти. Чим старший кіт, тим важче йому самостійно вилизати себе. Це впливатиме на зовнішній вигляд шерсті тварини.
  • Очі кота. У кошенят і дорослих молодих котів очі зазвичай чисті та яскраві, а от якщо тварині вже поза 10 років, може бути помітне деяке помутніння, також може з’явитись сльозотеча і закисання очей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень